Hopla, Tesla slaat de prijs terug op

Vergroot foto
Door: BV 15-03-2019

Het is nog maar een dikke week geleden dat de Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen een spectaculaire prijsdaling doorvoerde. In de VS, maar ook bij ons. Dat was vooral de topversies aan te zien. Sommige modellen werden in één klap € 50.000 goedkoper. Dat was vooral sneu voor wie recent zo’n model bestelde, want de tegemoetkoming voor klanten die nog op hun (nu veel te dure) Model S of Model X zaten te wachten was pover te noemen.

Hoger, lager

Maar de wispelturigheid en onberekenbaarheid van het nog relatief jonge Tesla, is er niet mee van de baan. Want… de prijzen slaan terug op. Met zo’n 3% gemiddeld, al zullen het alleen de dure modellen zijn die weer in prijs zullen opslaan. Bij de snelste Model S en Model X komt er daardoor wellicht weer meer dan € 10.000 bij. Na het weekend gaan de prijzen weer de hoogte in. Wie dus nog zit te tobben over met name een S of X in de topuitvoeringen, hakt de knoop beter snel door.

Helft Tesla-verdeelpunten blijft open

Eén en ander heeft te maken met de beslissing van het merk om z’n aantal verdeelpunten drastisch te verminderen. Daarop kwam veel kritiek en het merk kwam daarom op z’n aangekondigde plannen terug. Het zal nog steeds een aantal verdeelpunten sluiten - ten voordele van online verkoop - maar veel minder dan voorheen. Ongeveer de helft gaat dicht. De overgebleven showrooms en onderhoudscentra zullen het wel moeten stellen met minder personeel.

Geef commentaar
comments by Disqus