Fisker komt terug met elektrische SUV

Vergroot foto
Door: BV 18-03-2019

Ex-Aston Martin en BMW-ontwerper Henrik Fisker wil maar al te graag een eigen automerk. De man die van 1989 tot 2005 op de loonlijst van de designafdeling van verschillende automerken stond, probeerde het al een paar keer eerder.

Hij zette eerst Fisker Coachbuild op. Dat bedrijf gaf er al na twee jaar en vijftien exemplaren van de Fisker Tramonta (Mercedes SL 55 AMG) en Latigo CS (BMW 645Ci) de brui aan. Van 2007 tot 2013 stond hij vervolgens aan het hoofd van Fisker Automotive. Hij presteerde het van een plug-in hybride, de Karma, in productie te nemen, maar de geldstroom droogde op. Dat bedrijf geraakte in Chinese handen, maar Karma (nu zonder Fisker in de benaming) is nog steeds niet opnieuw aan de gang.

Derde keer, goede keer?

Nu is Fisker er weer. Met een nieuw bedrijf, Fisker Inc, wil hij nu een elektrische SUV introduceren. De vierwielaangedreven machine met halverwege 2021 op de markt komen, krijgt een 80kWh accu voor een autonomie van zo’n 480km en mag niet meer dan 40.000 dollar kosten. De vastberaden designer mikt dus duidelijk op de recent onthulde Tesla Model Y. Is de derde keer, de goede keer?

Geef commentaar
comments by Disqus