Tesla Model 3 verkoopt beter dan BMW 3, Mercedes C, Audi A4

Bekijk 4 foto's
Door: BV 26-03-2019

De Europese automarkt gaat niet zo lekker. Dat blijkt uit cijfers van rekenagentschap JATO waaruit een terugval van 1,3% blijkt ten aanzien van februari een jaar geleden. Er zijn evenwel grote verschillen tussen de markten onderling. Roemenië ging met 36% vooruit omdat er eerder slooppremies voor oude auto’s werden gegeven. Daar tegenover staan onder meer Spanje Nederland, Zweden en Finland waar telkens 10% of meer van de verkoopsaantallen verdampten.

Tesla Model 3 meteen op 1 bij de EVs

Uit de cijfers blijkt echter nog een ander, erg opvalllend feit: de populariteit van de Tesla Model 3. Tijdens z’n eerste volledige verkoopsmaand stoomt de jongste Tesla - die nochtans nog steeds niet leverbaar is in z’n goedkoopste vorm - probleemloos alle andere elektrische auto’s voorbij. Let wel - de elektrische auto staat in Europa nog steeds maar voor 1,9% van de nieuw ingeschreven auto’s. Het cijfer stijgt wel, maar het duurt wellicht nog even voor we een EV in de lijst van de 25 populairste modellen tegenkomen. Die wordt nog altijd aangevoerd door de Golf met 31.769 stuks en heeft op plaats 25 de Toyota C-HR. Achter die naam staat het cijfer 10.846.

Van de Tesla Model 3 werden in februari 3.630 stuks afgeleverd. Meer dan van de Renault Zoe of de Nissan Leaf. Bijna dubbel zo veel als van de BMW i3. En cruciaal, ook méér dan er van de Mercedes C-Klasse, BMW 3-Serie of Audi A4 werden afgeleverd. Een uitzonderlijke situatie, benadrukt Jato. Te meer gezien uit de cijfers blijkt dat het gros van de verkopen werd gerealiseerd aan particulieren. Auto’s in het premiumsegment teren vooral in het begin bijna uitsluitend op verkopen in fleet- of leasingverband.

Geef commentaar
comments by Disqus