Brandende BMW i8? Steek hem in container vol water.

Bekijk 3 foto's
Door: BV 26-03-2019

De BMW i8 is een stekkerhybride. Dat betekent dat hij niet alleen een verbrandingsmotor aan boord heeft, maar ook een accu en een elektromotor. Werken de twee samen dan is de i8 sportwagensnel. Maar het kan ook tegenwerken.

Spontane ontbranding van de accu’s

Elektrische auto’s geven brandweerlui kopzorgen. Door de chemische reacties in een beschadigde accu kan vuur telkens weer opflakkeren. Er zijn al gevallen bekend van gecrashte elektrische auto’s die en week aan een stuk telkens weer blijven ontbranden.

Neem een duik

Daar had de brandweer in Breda, net over de Nederlandse grens, duidelijk geen zin in. Daar vatte eerder deze week een BMW i8 vuur. Het korps had grote vlammen snel onder controle, maar het wou geen risico nemen met de talrijke brandbare materialen aan boord. De oplossing? Een container vol water laten lopen de BMW i8 daarin onderdompelen.

We gaan ervan uit dat de methode het brandgevaar adequaat beteugelt. En laat ons er ook maar meteen van uitgaan dat het bij de eigenaar alle vragen over een eventuele herstelbaarheid van de schade wegneemt. Deze BMW i8 is einde carrière, ongeacht de oorzaak van de brand. Die is overigens (nog) niet bekend.

Foto’s: Brandweer Midden-en West-Brabant / Facebook

Geef commentaar
comments by Disqus