Ford en VW samen voor zelfrijdende auto?

Bekijk 6 foto's
Door: BV 29-03-2019

Er wordt inmiddels al jaren gepalaverd over de komst van de zelfrijdende auto. Hij zou er al zijn, maar er is nog steeds geen auto te koop die nog maar in staat is om een afslag te nemen. Laat staan zich door een complexe verkeerssituatie murwen. Niet dat er door de autoconstructeurs onvoldoende geïnvesteerd wordt. Miljarden kruipen erin.

Dat mag overigens gerust wat minder zijn. Daarom zijn almaar meer merken op zoek naar partners. Ford en Volkswagen kwamen onlangs al overeen om gezamenlijk bestelwagens en pickups te ontwikkelen. En die babbel verliep blijkbaar zo vlot dat er ook over andere synergieën nagedacht wordt. De budgetvretende ontwikkeling van autonome voertuigen staat bij beide merken hoog op de lijst - zo claimen insiders en beweren vertegenwoordigers van beide merken.

Ford en VW onder één dak in Miami?

Ford bracht z’n inspanningen voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s onder in het bedrijf Argo. Daarin pompte het bedrijf ruim een miljard dollar. Afgelopen jaar resulteerde dat in verschillende pilootprogramma’s in Miami. Daar worden autonome Ford Mondeo’s gebruikt om Pizza’s te leveren. De Amerikanen proberen de Duitsers nu mee in bed te trekken en Volkswagen staat er volgens Automotive News verre van weigerachtig tegenover. Voor iets meer dan een miljard dollar zou Argo een volwaardige joint-venture (met een 50:50 verdeling van de aandelen) van beide bedrijven worden.

MEB voor Ford?

Volkswagen wil dan weer graag dat Ford voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen gebruik maakt van z’n MEB-onderstel. In de aanloop van het Autosalon van Genève gaf de Duitse gigant aan dat het die technologie met andere constructeurs wilde delen.

Geef commentaar
comments by Disqus