Dit zijn de beste 1 april-grappen van 2019

Vandaag was het 1 april. Dan worden er traditioneel nieuwtjes de wereld ingestuurd die vooral bedoeld zijn om op je lachspieren te werken. Zo’n humoristische escapade is immers een goedkope manier om even wat aandacht naar je merk te trekken. Dat moet je marketingjongens geen twee keer zeggen…

Audi b-tron

Audi heeft versies die op aardgas rijden. Die heten g-tron. Rijden ze op stroom dan heten e-tron. Maar nu is er dus ook b-tron. Van ‘bee’-tron, eigenlijk. Die wordt aangedreven door honing. Of je daar ook voordeel uit haalt is lang niet duidelijk. De literprijs van goede honing is ook niet bepaald laag.

Sparta

Aston Martin is zelfs in dit lijstje één van de minst geloofwaardige moppentappers. Dat merk claimt dat het van de aanstormende nieuwe DBX met een monster truck-variant op de markt komt. Onder de kap: de ruim 1100pk sterke 6,5l V12 uit de Valkyrie. Er zijn van die monsters die meer vermogen hebben, maar die van Aston Martin is lichter (om emissieredenen, volgens de fabrikant). Coureur Darren Turner zal volgend jaar met Project Sparta uitkomen in alle Monster Jam-evenementen. Jaja...

Sun down. Charge up.

BMW probeert je wijs te maken dat voor de i8 en i3 speciale fotovoltaïsche lak heeft ontwikkeld die zo goed is in het capteren van lichtenergie dat je batterijen zelfs ’s nachts opladen, door het maanlicht. “Sun down, charge up”, is de bijhorende slogan.

Laadpaal ergens ter velde

Land Rover heeft naar eigen zeggen de meest afgelegen laadpaal in Engeland geïnstalleerd. Die staat op het Isle of Skye, dat voor de kust van Schotland ligt. Op 24 kilometer van enerlei vorm van asfalt. Volgens het merk moet dat ervoor zorgen dat ook Land Rover-rijders (met de Range Rover plug-in-hybrid) emissieloos kunnen off-roaden.

Rainbow road

Voor wie zijn eigen Rainbow Road-level uit Mario Kart wil recreëren, komt MG (ja, dat bestaat nog) met banden die gekleurde strepen achterlaten op het wegdek. Niet permanent uiteraard, want bij de eerste de beste regenbui lossen de kleuren weer op.

Simply clever

Skoda heeft al bij al nog de slimste grap van allemaal. Met het nieuwe ProjectaPal-systeem kun je de portier van je auto een boodschap op de grond laten projecteren: een herinnering om het vuilnis buiten te zetten of misschien zelfs een foto van iemand die je mist. "Of je nou je hond, je kat of je vrouw mist, met ProjectaPal kun je iedere keer als je het portier opent hun gezichten zien", aldus Skoda.

Geef commentaar
comments by Disqus