De Mercedes GLB is klaar. Zo goed als.

Vergroot foto
Door: BV 04-04-2019

Mercedes werkt aan een GLB. Er was immers nog een lettertje over tussen de GLA en de GLC. Daar wil het model een wat hoekiger, karaktervol model neerpoten. Een beetje zoals de Mercedes GLK was, voor die aan de kant werd gezet voor een SUV met een meer generisch lijnenspel.

Eerst in China

Het model is zo goed als klaar. Maar voor wie het in z’n definitieve versie te zien krijgen, willen de Duitsers nog wat aandacht naar zich toe harken met een concept car. Die zal te zien zijn op het Autosalon van Shanghai.

De aangedikte GLB - waarin de lijnen van het productiemodel duidelijk herkenbaar zullen zijn - laat z’n pluimage nog niet zien. Maar een eerste schets van het interieur kon er wel vanaf. De inspiratie is afkomstig van de A-Klasse. Verrassen doet dat niet. Eén groot instrumentencluster met daarin de jongste versie van het MBUX-infotainmentsysteem (waarvan hier een test) neemt een dominante positie in. Maar we zien ook een stuurwieltje met drie spaken, drie verluchtingsmonden en een prominente rol voor sfeerlicht. Mercedes neemt het voortouw op dat vlak.

Ook voor het stopcontact

Onder de kap komen wellicht ook de motoren van de A-Klasse. Een GLB 35 en GLB 45, met meer dan 300pk en meer dan 400pk respectievelijk en AMG-genen, zijn evenmin uitgesloten. Je kan echter wellicht beter uitkijken naar een stekkerhybride en een geheel elektrisch model (waarvoor de naam EQB getipt wordt).

Geef commentaar
comments by Disqus