VW ID Roomzz: elektrisch en met plaats voor 7

Bekijk 3 foto's
Door: BV 04-04-2019

Op het Autosalon van Shanghai toont Volkswagen wat het zesde lid van de elektrische ID-reeks moet worden. Dat is een SUV die in 2021 op de markt hoort te komen. Hij gaat ID Roomzz heten. Of ID. Roomzz. Of I.D. Roomzz. Want, dat is het grootste nieuws in het amper 200 woorden tellende persbericht dat bij de teaser hoort, Volkswagen lijkt dat zelf niet te weten. Het gebruikt ID. En I.D. door elkaar. Je haalt je wat op de hals met dat geforceerd trendy zijn…

Gewoon ID

In elk geval hebben wij het over ID (zonder puntjes). De Roomzz moet een voorproefje vormgen voor een elektrische zevenzitter. Die komt over twee jaar eerst op de Amerikaanse en dan op de Chinese markt. Daarmee komt het aantal toekomstige ID-modellen op zes. Er zijn ook nog een gewone ID, Crozz, Buzz, Vizzion en de Buggy. Van die laatste is trouwens al geweten dat VW die zelf niet zal bouwen.

Zo belangrijk dat zelfs de nieuwe Golf moet wachten

Al die modellen, ook deze nieuwe maxi-telg die schijnbaar geen Europese carrière tegemoet gaat, staan op het modulaire MEB-onderstel dat voor heel wat elektrische modellen dienst zal doen. Later dit jaar wordt de ID in z’n definitieve vorm voorgesteld. Die moet vanaf € 30.000 te koop zijn, al zal de versie met het hoogste rijbereik - zo’n 550km - wellicht nog een stuk prijziger zijn. Volkswagen schoof naar verluidt zelfs de marktintroductie van de achtste generatie van de Golf verder achteruit om meer ingenieurs voor de perfectionering van het MEB-onderstel in te kunnen zetten.

Geef commentaar
comments by Disqus