3 gigantische Volkswagen SUVs voor China

Het heeft even geduurd, maar Volkswagen heeft bij ons nu toch echt een volwaardig SUV-gamma. Het begint bij de kleine T-Cross, en loopt over de T-Roc, Tiguan en Tiguan Allspace tot de Touareg. Maar elders, in China bijvoorbeeld, kunnen daar nog een hoop suv-smaakjes bij. Op het Autosalon van Shanghai alleen al staan er drie.

VW SMV Concept

Wat een gigant! Meer dan 5 meter lang en bedoeld voor boven de VW Teramont / Atlas. Met ruimte voor zeven personen en een vormgeving die veel minder hoekig is dan we van VW beperkt zijn. Hij is duidelijk bedoeld om Aziatische en (mogelijks) Amerikaanse smaakpapillen te prikkelen. Naar verwachting gaat hij ook gewoon in productie. In Europa zullen we wel downsizen voor het milieu…

VW Tayron als Coupe

Een concept, speciaal voor China: de SUV Coupé Concept. De Duitsers lagen duidelijk niet wakker van een beklijvende naam voor het studiemodel. Het is in feite een coupé-variant van de VW Tayron met een vlag die - vanzelfsprekend - perfect de lading dekt. De Tayron is een alleen in China verkrijgbare VW SUV die zich tussen de Tiguan en de Tiguan Allspace situeert. Daar was blijkbaar nog een gaatje.

VW Teramont X

Er was al een VW Teramont (die in de VS ook te koop is als Atlas). Nu kleeft er een X aan. Het grootste verschil? Z’n achterruit ligt een beetje vlakker. Het is eigenlijk de productieversie van de Atlas Sport Cross Concept. In China kan je kiezen uit twee benzinemotoren. Een 2-liter viercilinder met 185pk en een 2,5l V6 met 300pk.

Geef commentaar
comments by Disqus