Lotus opent de aanval op Ferrari

Vergroot foto
Door: BV 17-04-2019

Al jaren hebben ze geen centen over bij Lotus. Maar nu het Britse merk in handen van het Chinese Geely viel, worden de kassen gespijsd. Het merk heeft grootse plannen. Er komt een crossover, dat is zeker. En dan is er nog deze Type 130. Een elektrische hypercar, waarvan het Britse Autocar meldt dat die 1000pk zou hebben. En hij zou ruim 2 miljoen kosten. Meer details zijn er nog niet.

Alles voor de F1

De naam Type 130 is afkomstig uit de rijk gevulde Formule 1-geschiedenis van het merk. Oprichter Colin Chapman was genadeloos teambaas, en ook een briljante ingenieur. Hij pionieerde een groot aantal ontwikkelingen. Enkelen daarvan geven de koningsklasse uit de autosport nog steeds vorm.

Zo maakte de Lotus Type 78 uit 1977 voor het eerst gebruik van een aanzuigeffect om ongemeen hard de bocht om te gaan. De Type 88 (1981) werd als eerste vervaardigd uit koolstofvezel en de Type 91 (1983) had als eerste een actieve wielophanging.

De jacht wordt geopend

Momenteel bestaat het gamma van Lotus uit de Elise, Exige en Evora. En die zijn allemaal gebaseerd op een structuur die ruim een decennium oud is. De laatste compleet nieuwe Lotus dateert uit 2008. Maar als van Geely afhangt, komt daar verandering in. De fabriek in Hethel mag zich voorbereiden op groei. Het merk wil snel de degens kruisen met merken als Aston Martin, Ferrari en McLaren…

Geef commentaar
comments by Disqus