Lexus busje is zooo lelijk

Bekijk 6 foto's
Door: BV 17-04-2019

Op internet wordt hij nu al vergeleken met het buitenaardse wezen uit de film Predator uit 1987. Er is een scene waarin het monster z’n helm afneemt en Arnold Schwarzenegger niet anders kan dan zeggen dat het een waanzinnig lelijke donder is.

Grille-obsessie

De boosdoener is hier, eens te meer, de drang van het merk om een zo groot mogelijke grille voorop z’n model te kleven. Een nieuw busje van Lexus nog wel.

Misschien moet de grille de aandacht afleiden van de Toyota’s die eronder zitten. Die worden al jaren verkocht als Alphard en Villfire, maar niet bij ons en niet als Lexus.

Meer luxe dan bij Toyota

Met Toyota op de neus zijn ze leverbaar als zeven- of achtzitter. Maar hier ligt de nadruk meer op luxe. Daarom wordt de LM standaard met maar vier plaatsen aangeboden. Tussen de eerste en tweede zitrij zit een tussenschot waarin een fors beeldscherm is ingewerkt. Maar je kan op verzoek ook een wat normalere binneninrichting krijgen. Met tot 7 zitplaatsen.

Net als de Toyota wordt de Lexus aangedreven door een hybride-aandrijflijn. Die koppelt een 2,5l viercilinder met de efficiëntere Atkinson-verbrandingscyclus aan een elektromotor. De topversie heeft dan weer een bijna 300pk sterke 3,5l V6 in de neus zitten.

Niet voor ons, gelukkig

In Japan, China en Zuidoost-Azië zijn dit soort van modellen nog erg populair. Ze hebben er ook concurrenten, zoals de Nissan Elgrand en Honda Oddyssey. Meer afzetmarkten worden nog onderzocht, maar vrees niet. Europa staat niet op de lijst.

Geef commentaar
comments by Disqus