Zo zal de volgende Renault Kangoo eruit zien

Bekijk 4 foto's
Door: BV 27-04-2019

Wie zit te wachten op een nieuwe generatie van de Kangoo moet een hoop geduld oefenen. Pas volgend jaar, in 2020, wordt die vervangen. Het model zal dan liefst 13 jaar op de markt zijn. Dit is zijn opvolger, zij het een beetje gecamoufleerd: de Kangoo Z.E. Concept.

De lijnen liggen vast

De lijnen van de bestelwagen liggen zo goed als vast. Je hoeft dus niet al te veel fantasie te hebben om hier de definitieve variant in te zien. De grote velgen, de speciale lichten, de kleine spiegels denk je weg en je voegt wat meer zwart plastic toe… ét voila, daar is de nieuwe Kangoo.

Traditioneel komt het model er niet alleen als bestelwagen, maar ook als personenwagen. Net zoals, bijvoorbeeld, de Peugeot Partner en de personenwagenvariant die nu Rifter heet. En hij zal er ook komen in een elektrische variant. Nogal wiedes, want die heeft Renault nu ook al. De concept wordt elektrisch aangedreven, al verzaken de Fransen om enerlei details over de aandrijflijn vrij te geven. Zelfs de grootte van het accupakket kan er niet vanaf. Die komt natuurlijk naast de obligate conventionele motoren.

Een nieuwe Kangoo zal onvermijdelijk ook gevolgen hebben voor andere merken. Hij bestond ook even als Nissan Kubistar en staat tegenwoordig als Citan ook bij Mercedes in de prijslijst. Maar of de Duitsers nog vragende partij zijn voor een nieuwe exemplaar, is niet zeker.

Geef commentaar
comments by Disqus