Volkswagen ID.3 is los

Bekijk 5 foto's
Door: BV 07-05-2019

Onder autoliefhebbers wordt er wel eens de draak mee gestoken: een auto bestellen voor je hem hebt gereden, laat staan gezien… dat doe je toch niet. Maar een almaar grotere groep mensen doet het wel. Hopelijk hebben die achteraf niet te klagen. De trend lijkt nog het sterkst bij elektrische auto. Alsof de rijeigenschappen van die auto’s er niet toe doen en het er alleen maar om draait hip te zijn. Audi deed het voor de e-Tron en Volkswagen zal het ook doen voor de aanstormende ID - het eerste lid van z’n geheel elektrische familie.

Te snel

Volkswagen heeft een videootje klaar dat je over de brug moet trekken eens de orderboeken geopend zijn (men gaat er naar verluidt de term ‘reservatie’ gebruiken, want dat klinkt minder ingrijpend dan ‘bestelling’). En nu heeft VW in Nederland dat toch wel te vroeg life gegooid zeker?! Het duurde niet lang, maar deze screenshots zijn niettemin gemaakt.

Weer anders

Eerder moesten we al eens stellen dat Volkswagen blijkbaar nog z’n weg zoekt in z’n eigen ID-aanbod. Met punten, zonder punten… en nu plots met het cijfer 3. Niet I.D., ID. of ID. Neo (zoals eerder werd gezegd), maar ID. 3.

De eerste ongecamoufleerde foto’s van de ID.3 worden eigenlijk pas in september verwacht. Dan beleeft het model z’n wereldpremière op het Autosalon van Frankfurt. Maar nu al zie je door de camouflage dat het een echte Volkswagen wordt. Van het model komen drie versies, waarvan de duurste een rijbereik van 550km hoort te hebben.

Geef commentaar
comments by Disqus