Nieuwe onderdelen voor oude Toyota Supra

Bekijk 7 foto's
Door: BV 22-05-2019

Toyota geniet van de hernieuwde aandacht voor de Supra. Een logisch gevolg van het lanceren van een nieuw model. Als je dat besnuffelt, ruikt dat veeleer naar curryworst en bier dan naar sushi en soyasaus, maar het vestigt niettemin ook meer aandacht op de Supra’s uit het verleden. Wie er daarvan één heeft, mag zich in de handen wrijven. Het wordt immers een stuk makkelijker om ze in goede staat te houden.

De echte Supra?

Toyota, dat alles wat met Supra te maken heeft, omwille van marketingdoeleinden onderbrengt bij Gazoo Racing Company, heeft besloten om een hele reeks onderdelen voor de Supra A70 en A80 (de coupé’s van de derde en vierde generatie) opnieuw in productie te nemen.

Het is nog niet duidelijk om welke onderdelen het precies gaat, maar de nadruk zal vanzelfsprekend liggen op slijtage-onderdelen, koetswerkpanelen (en dan vooral die die een hoog risico lopen zoals bumperschilden) en componenten die eenvoudigweg degraderen door de leeftijd.

De Japanners zullen als eerste kunnen profiteren van de inspanningen van het ‘Gazoo Racing Heritage Parts Project’. De rest van de wereld komt later aan de beurt.

Geef commentaar
comments by Disqus