De nieuwe Audi A6 Allroad

Bekijk 17 foto's
Door: BV 06-06-2019

De jongste generatie van de Audi A6 kennen we sinds vorig jaar, maar de Allroad - die hadden ze in Ingolstadt nog in de kast zitten. Tot nu.

De basis voor de Allroad is, nog steeds, de A6 Avant. Maar hij ligt voortaan wat hoger van het asfalt. Z’n luchthophanging kan de wielen 4,5 cm verder uitsteken dan bij de break. Een terreinauto wordt hij daarvan niet, maar je kan toch al eens met een gerust gemoed een slechte weg onder de voorbumper schuiven. Hij heet tenslotte niet ‘Allterrain’. Om zelfs de hachelijkste situaties gecontroleerd te laten verlopen, schakelt Audi ook weer elektronica in. Een voorbeeld: een afdaalhulp voor hellingen die elk wiel afzonderlijk afremt en de snelheid op maximaal 30km/u houdt. De vierwielaandrijving is niet permanent, maar als het moet krijgt elke velg aandrijfkracht te verwerken.

Alleen diesel

De Allroad krijgt die verschillende varianten van de 3.0l V6 TDI onder de kap. Maar zelfs die met het minste spierballen stelt nog altijd 228pk en 500Nm ter beschikking. Verder zijn er ook nog een 282pk en 620Nm sterke uitvoering en de topper die 350pk en 700Nm achter de hand houdt. Daarmee haalt het model 100km/u in amper 5,2 tellen. Benzines zijn er niet.

Al sinds de eerste Allroad, zijn deze versies herkenbaar aan een unieke grille, stootvast plastic op de flanken, andere wielen en standaard dakrails. Het is nu niet anders.

De prijs

Het model is meteen te bestellen. Z’n vanafprijs bedraagt € 61.500.


Geef commentaar
comments by Disqus