Crossover Kia XCeed heeft niet veel geheimen meer

Bekijk 4 foto's
Door: BV 11-06-2019

Bij de introductie van de nieuwe Ceed saneerde Kia het gamma. De driedeurs genereerde niet meer genoeg animo en werd geschrapt. Het ProCeed label van de driedeurs werd op een shooting brake gekleefd en van meet af aan werd een vierde model aangekondigd. Dat wordt een crossover, die zich nu stilaan in de coulissen staat op te warmen. Z’n onderstel en motoren zullen gedeeld worden met de reeds gekende versies.

Digitaal instrumentarium

Aan de binnenkant wil de hoogpotige Koreaan wat nieuwe accenten leggen. Zo wordt de XCeed het eerste model van het merk dat een digitaal instrumentarium krijgt. Dat wordt een 12,3” groot display met een resolutie van 1920x720 pixels. Je zal er de informatie van de conventionele wijzerplaten op kunnen oproepen, maar bijvoorbeeld ook instructies van het navigatiesysteem.

Kia wil nog een even teaseren voor het nieuwe model dat op 26 juni wordt onthuld, maar hoe het model tussen de Stonic en de Sportage eruit komt te zien, weten we inmiddels al. Een felgeel exemplaar liet zich inmiddels al betrappen. Het was meteen duidelijk dat Kia veeleer een dynamische, dan een stoere attitude aan het model gaf.

Geef commentaar
comments by Disqus