BMW 3: is dit de break?

Bekijk 2 foto's
Door: BV 11-06-2019

Rond deze tijd afgelopen jaar maakten we voor het eerst kennis met de nieuwe BMW 3 (zie test hier). Als vierdeurs tenminste. Op de break, die in tegenstelling tot de vierdeurs geen wereldwijde carrière tegemoet gaat, is het nog wachten. Maar de eerste beelden zijn nu toch al gelekt door een lid van Germancarforum.

Weg is Hofmeister

Er valt, zonder officiële gegevens, nog niet zo veel te vertellen over de nieuwe break. Alleen het uiterlijk kan beoordeeld worden - louter in de veronderstelling dat het hier om authentieke beelden gaat. BMW zelf gaf namelijk nog geen piep. In elk geval komen de beelden overeen met de patentbeelden die eerder ook al uitlekten.

De break behoudt alvast twee controversiële elementen: de grille waarvan beide nieren nu tegen elkaar aanschurken én de vormgeving van de achterlichten. Dat laatste wordt bekritiseerd omdat het voor een ‘Japanse vibe’ zou zorgen. Nogal wat mensen zien er iets van Lexus in.

Deze meer functionele variant tornt nog aan een ander typisch BMW-kenmerk: de Hofmeister-knik. Dat is de vormgeving van de achterste raamlijst, waarin - toepasselijk - een knikje zat dat je alleen bij BMW tegenkwam. Bij deze break is er nauwelijks nog wat van over.

Bevestiging volgt wanneer BMW er zelf iets over kwijt wil. Lang kan dat nu niet meer duren.

Geef commentaar
comments by Disqus