Sterrato: ja Lamborghini gaat ‘m bouwen

Bekijk 7 foto's
Door: BV 17-06-2019

Lamborghini serveerde de wereld van z’n Huracan-op-stelten een paar foto’s, allen flink bewerkt. Zo zeer dat je zou kunnen denken dat het om renderings ging. Digitale creaties op basis van de designs. Maar de Sterrato bestaat echt. Het is een concept car, maar het heeft er alle schijn van dat het model realiteit wordt.

Lambo nodigde een handvol mensen uit om een paar rondjes te rijden met de stoere tweezitter. En daar werd Maurizio Reggiani, de technisch directeur van het sportwagenmerk, loslippig. “We kunnen de Sterrato bouwen en het zal winstgevend zijn”, zei hij. Er is zelfs al een plan voor de productie, want een 3D-printer zou ingezet worden om de aangepaste koetswerkpanelen en de stootvaste aanbouwdelen te fabriceren. Die moeten vervolgens alleen nog tegen de auto gevezen worden.

De technische aanpassingen hebben niet veel om het lijf. Andere banden en velgen, de ophanging verhogen en de vierwielaandrijving herprogrammeren. Al de rest is identiek aan de Huracan Evo. 640pk sterke 5,2l V10 incluis.

Gelimiteerde oplage

De Italianen denken aan een gelimiteerde oplage. Dat zou een manier zijn om meer Huracans te verkopen tegen een hogere prijs. Die laatste circuleert zelfs al. 240.000 euro, wordt gefluisterd. Tja, als de markt rijp is voor een SUV van Lamborghini (de Urus), waarom dan niet voor dit?

Geef commentaar
comments by Disqus