Hypercar Aston Martin heet Valhalla

Vergroot foto
Door: BV 18-06-2019

De aanstormende Aston Martin hypercar met middenmotor heeft een naam. Voorlopig stond die nog bekend als AM-RB 003. Dat klinkt niet echt sexy. Maar nu heeft de auto z’n echte naam. Die zal, zoals al werd vermoed, Valhalla heten. De naam komt van het hiernamaals, het paradijs, voor de krijger uit de oude Noorse mythologie. Geluk en glorie, dat zijn de beelden die de naam bij je moet opwekken.

Van Vantage tot Valhalla

Aston was ongetwijfeld op zoek naar een naam die begon met een V, want dat is er bij het merk traditie. Al zeven decennia lang. In 1951 werd de Vantage-benaming gegeven aan de krachtigste versies van de DB2, en veel later - in 2005 - werd het een heuse modellijn. In recentere tijden lanceerde het Britse merk de Valkyrie, ook al een naam uit de mythologie.

Exclusief en supersnel

Er komen niet meer dan 500 stuks van de Valhalla, en allen zullen ze zo ongeveer een miljoen kosten. Aan boord: een hybride zescilinder met turbo die in het totaal 1.000pk sterk wordt en z’n vermogen via een achttrapsautomaat met F1-technologie naar een intelligent vierwielaandrijvingsysteem zal sturen. Hij zal niet meer dan 1.350kg wegen - het gewicht van een middenklasser - en in hooguit 2,5 tellen naar 100km/u kunnen sturen. De topsnelheid zal meer dan 354km/u (voorbij de magische 200Mph) bedragen.

Geef commentaar
comments by Disqus