Dit lijkt verdacht op de nieuwe Renault Kangoo

Vergroot foto
Door: BV 20-06-2019

Twaalf jaar. Zo lang gaat de Renault Kangoo inmiddels mee. Er wordt gelukkig gewerkt aan een opvolger. Een concept daarvan kregen we eind april te zien. Op stroom, want net als de huidige generatie, zal de nieuwe er ook in een elektrische variant komen. Momenteel wordt zo’n Kangoo met stekker slechts mondjesmaat verkocht, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.

Nieuwe Kangoo gelekt

De nieuwe Kangoo krijgen we wellicht nog dit jaar te zien. Als we er al niet naar kijken, want dit lijkt het eerste (lage resolutie) gelekte beeld van de nieuwe Renault-besteller te zijn. Dat die hoekiger en strakker zou worden dan z’n voorganger, dat hadden we al gedistilleerd uit de concept. Het showexemplaar hier, met z’n kekke kleur, volledig gelakte koetswerk en grote velgen, zal natuurlijk niet representatief worden voor het overgrote deel van de verkochte exemplaren.

Modern, maar niet te karaktervol

Het typische Renault-karakter van de jongste tijd (kijk maar eens naar de nieuwe Clio of Zoë), komt hier minder aan de oppervlakte drijven. Logisch, want bestelwagentjes worden gretig afgeleverd met andere merklogo’s op de neus. Ze moeten met minimale ingrepen (lees: de grille) in te passen zijn in het aanbod van een ander merk. Zo wordt de Renault Kangoo ook verkocht als Mercedes Citan en Nissan NV250. Die laatste is, eerder opmerkelijk, pas recent aan het gamma van Nissan toegevoegd. 

Renault zal vanzelfsprekend ook conventionele verbrandingsmotoren in de Kangoo aanbieden. Een opgewaardeerde versie van de compacte 1,5l dieselcentrale van het merk is de meest voor de hand liggende keuze.

Geef commentaar
comments by Disqus