Uniek koppel: Aston Martin DB4 GT en DBS GT Zagato

Bekijk 3 foto's
Door: BV 11-07-2019

Aston Martin heeft de eerste beelden van de nieuwe DBS GT Zagato vrijgegeven. Dat is een model dat speciaal werd getekend om het honderdjarige bestaan van de Milanese koetswerkbouwer Zagato te vieren. Hij wordt verkocht in combinatie met de DB4 GT Zagato, die er vanzelfsprekend veel klassieker uitziet.

100 jaar Zagato

De twee auto’s worden uitsluitend als paar aangeboden. Van elk type worden er niet meer dan 19 stuks gebouwd. Exclusiviteit is gegarandeerd, niet alleen door de aantallen, maar ook door het prijskaartje dat erbij hoort. Dat bedraagt £ 6 miljoen voor belastingen, of ongeveer 6,7 miljoen euro.

Alleen samen

De twee modellen horen wel samen, maar ze worden niet tegelijk geleverd. De eerste klanten zullen nog dit jaar (in het derde kwartaal) hun DB4 GT ontvangen, maar ze moeten wachten tot het vierde kwartaal van 2020 eer ze de DBS GT Zagato ernaast kunnen parkeren.

De DBS GT Zagato is gebaseerd op het krachtigste model van het Britse merk, namelijk de Aston Martin DBS Superleggera. Die wordt aangedreven door een 5,2l grotere V12 met twee turbo’s die 725pk en 900Nm opwekt. Goed voor een acceleratietijd naar 100km/u van 3,4 tellen en een topsnelheid van 340km/u.

Geef commentaar
comments by Disqus