Nog prettiger kamperen in de vernieuwde VW California

Bekijk 11 foto's
Door: BV 02-08-2019

Volkswagen friste eerder al de Multivan op. Dat betekent natuurlijk dat ook de kampeerversie - de California - aan een update wordt onderworpen. Die neemt de esthetische aanpassingen over, maar de Duitsers profiteren ervan om ook een reeks andere verbeteringen door te voeren.

Meer snufjes

Wat de California 6.1 erft van de vernieuwde Mutltivan zijn onder meer nieuwe bumpers, LED-koplampen en een stuurinrichting die z’n hydraulische bekrachtiging ruilt voor een elektrische. Dat is in regel geen goed nieuws voor het stuurgevoel en de centreerneiging van de voortrein, maar het betekent wel er een tikkeltje minder brandstof wordt verbruikt en dat er meer veiligheidssnufjes (zoals een spoorassistent en een zijwindassistent) beschikbaar worden.

Verbeterd interieur

De kampeerversie, waarvan op de foto’s de topversie Ocean te zien is, profiteert van nieuwe stoffen en twee nieuwe houtfineersoorten voor de aankleding van het meubilair. Dat is zelf ook wat verbeterd. Waar voorheen rolgordijnen zaten, zitten nu schuifkasten. Een nieuw aanraakgevoelig kleurenscherm maakt intussen het gebruik van het elektrisch bediende dak (alleen op de topversie), de standverwarming en nieuwe dimbare LED-verlichting een stuk makkelijker. De bedden (de meeste versies hebben er twee) werden ook comfortabeler.

De California 6.1 wordt gelanceerd met een 200pk sterke tweeliter dieselmotor met vermogensversies tot 200pk. Een DSG-automaat en vierwielaandrijving zijn beschikbaar.

Geef commentaar
comments by Disqus