Hoezo, de Mercedes X-Klasse is een elegante pickup?

Bekijk 15 foto's
Door: BV 05-08-2019

Toen Mercedes de X-Klasse (zie test hier) voorstelde - de min of meer eerste pickup uit z’n geschiedenis -, wilde het merk naar eigen zeggen een alternatieve niche binnen het segment opzoeken. Een pickup met een ster op de neus, mocht z’n neus een beetje ophalen voor het ruigere terreinwerk. Z’n ophanging was vooral op weggebruik afgestemd en het model kreeg een uitstraling die daarbij hoorde: wat eleganter en stijlvoller.

Carlex Mercedes X-Class

Maar tuner Carlex heeft die Mercedes-propaganda ofwel niet gehoord, ofwel heeft het besloten die te negeren. De Polen bedachten al eens een uitzinnige ‘X’ met zes wielen en eentje met Maybach-allures. Ditmaal trekken ze de stoere offroadkaart.

Nogal wat van het stoere uiterlijk van deze nieuwe X-Klasse is te danken aan z’n besmeurde uiterlijk. Daaronder zit een mat groene wrap en eronder vinden we een verhoogde ophanging met specifieke velgen en rubbers. Die huizen onder flink verbrede wielkasten. Het moest immers ook allemaal nog legaal blijven. Andere aardigheidjes omvatten een dakdrager en een LED-lichtbalk op het dak.

Er lijkt dus een markt te zijn voor gepimpte X-Klasses. Anders zou de Poolse tuner stoppen met ze te maken.

Geef commentaar
comments by Disqus