Dunlop verovert markt klassieke autobanden

Vergroot foto
Door: BV 08-08-2019

Met de populariteit van young- en oldtimers neemt ook de vraag naar klassieke banden toe. Dat is de bandenfabrikanten natuurlijk niet ontgaan, waardoor de liefhebber tegenwoordig meer keuze heeft dan tevoren. Onder meer Dunlop probeert voor zichzelf een naam te maken in het milieu. Dat schijnt te lukken want de recente Dunlop Sport Classic werd door het Duitse AutoBild na testen uitgeroepen tot ‘beste vintage band’.

Brede maatvoering

Het rubber heeft een maatvoering die montage op een hele reeks klassieke modellen mogelijk maakt. Dunlop biedt ze aan voor een velgenmaat van 13, 14 of 15 inch en breedtematen van 165 tot 215. Uit een erg lange lijst distilleerden we alvast deze compatibele populaire oldtimers: de eerste drie VW Golf-generaties, de Citroën CX, Ford Escort, Mini, VW Polo, een hele zwik klassieke BMW’s (alles van de 1500 tot de 7-Reeks), Peugeot 505, Audi 100 en 200, de Porsches 356, 911, 912, 914, 924, de Jaguar Mk2, Volvo Amazon, Karmann, Mercedes E-Klasse en ook de populairste oldtimer van allemaal - de VW Kever.

Klassiek uiterlijk met moderne prestaties

De maten zijn dan wel klassiek, Dunlop benadrukt graag z’n moderne constructie. Die zorgt immers voor betere eigenschappen en - dus - meer veiligheid. De Sport Classic droogde de concurrentie (!) af op vlak van aquaplaning en presteerden ook ver boven het gemiddelde op vlak van grip (zowel nat als droog) en remmen.

En de prijs?

De prijs van rubber is sterk afhankelijk van de maatvoering. De fabrikant geeft een brutoprijs op tussen 200 en 500 euro per stuk.

Geef commentaar
comments by Disqus