In zeewiergroen: de Lexus LC 500 Limited Edition

Bekijk 3 foto's
Door: BV 15-08-2019

Lexus voegde de LC 500 drie jaar geleden aan de catalogus toe. De verkoopsaantallen sindsdien zijn bescheiden te noemen en de Japanners doen hun best om links en rechts nog eens een extra order binnen te sleuren. Door van de sportwagen een speciale reeks te bedenken bijvoorbeeld. Vorig jaar bouwde Lexus al een aantal exemplaren in een opvallende gele kleur, en dit jaar is er een groene uitvoering.

Sushi

Best opvallend, op sommige markten kondigt de Toyota-dochter de kleur aan als ‘Nori Green Pearl’. Nori zijn die groene zeewiervelletjes die je wel eens om een sushi heen zit zitten. En daar heeft de kleur onmiskenbaar niet alleen de basistint, maar ook de soms goudgele diepe glans van. In Europa heet de kleur echter ‘Terrane Khaki’. Misschien omdat Lexus denkt dat onvoldoende mensen op het oude continent nori kennen. Of omdat ze het niet lekker genoeg vinden?

Op de lak (trouwens ook nog verkrijgbaar in het minder originele zwart of grijs) na omvat de specifieke uitrusting ook nog 21-duims lichtmetalen velgen en een interieur in een naar cognac neigende tint.

Zelfopladende hybride

Onder de kap zit ofwel de 5-liter V8 in combinatie met een viertrapsautomaat, ofwel een 3,6l V6 die gekoppeld wordt aan een elektromotor. Die conventionele hybride noemt Lexus tegenwoordig net als moederhuis Toyota eerder misleidend een ‘zelfopladende’ hybride.

De eerste leveringen van de 2020 Lexus LC 500 Limited Edition zijn vanaf november 2019 voorzien.

Geef commentaar
comments by Disqus