Tesla Model 3 te slecht voor Duitse verhuurfirma

Vergroot foto
Door: BV 20-08-2019

De Duitse autoverhuurder NextMove bestelde 100 Tesla Model 3’s, maar de verkoop gaat niet door. De kwaliteit van de auto’s is ondermaats zeggen de Duitsers.

Verhuurder van elektrische auto's

Nextmove, dat uitsluitend elektrische auto’s verhuurt, plaatste de bestelling van 5 miljoen euro al in 2018. Het bedrijf nam de eerste 15 Model 3 dit jaar in gebruik, maar het bedrijf was niet tevreden. De auto’s waren onvoldoende kwaliteitsvol, zo zegt NextMove. Ze hadden verfdefecten, defecte bedrading, krassen op het dashboard, condensatie in de koplampen en zo meer. Beide bedrijven trachtten nog tot een oplossing van het geschil te komen, maar dat bleek niet mogelijk.

Gek genoeg beweren NextMove en Tesla van elkaar dat ze het alternatief namen voor de annulering van de overige 85 stuks. Tesla beweert tegelijk dat het bezig was om de kwaliteitsproblemen op te lossen en dat het vervangvoertuigen had voorzien. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s geeft tegelijk te verstaan dat het vermoedt dat een eerder conflict de echte oorzaak van de annulering is. NextMove heeft al een aantal Tesla Model X en S in dienst.

Geef commentaar
comments by Disqus