Van Mountune: Ford Focus RS met 520pk

Vergroot foto
Door: BV 21-08-2019

Mountune is een Britse ‘tuner’ die zich maar wat graag bezighoudt met de krachtcentrale van potige Fordjes. Een Ford Fiesta ST die er even is langsgeweest gaat al naar 100km/u in minder dan zes seconden. Maar de Ford Focus RS, daar doet het bedrijf helemaal zot mee. Je kon ‘m eerder al laten kittelen naar 375pk, maar nu wordt de lat nog een heel eind verder gelegd.

Nieuwe turbo

Die eerste 25pk was relatief makkelijk realiseerbaar. Automerken laten omwille van betrouwbaarheid en zaken waar een klant niet echt van wakker ligt (zoals emissies) links en rechts wat liggen. Maar de M450 verhoogt het vermogen van de Focus RS mk3 inmiddels al naar 450pk en 580Nm. Daarvoor moet de uitlaatlijn eraan geloven en moeten er vooral aan het blok nieuwe pakkingen en kabelklemmen worden toegevoegd. Anders blaast de nieuwe turbo alles los.

Gek, gekker...

Het kan overigens nòg gekker hoor. Neem de M520. Dan voorziet Mountune ook nog een andere brandstofpomp, nokkenassen en kleppen. Goed voor - je raadt het al - 520pk en ook nog eens 700Nm trekkracht. De prijs van de pakketjes valt al bij al (je krijgt per slot van rekening supercar-vermogen) nogal mee. Een M450-pakket kost 2.950 pond, dat voor de M520 5.975 pond. Maar dat is zonder montage en dat zal gezien de ernst van de ingreep flink wat uren in beslag nemen.

Geef commentaar
comments by Disqus