BMW X6 is zo donker dat je hem bijna niet kan zien

Bekijk 5 foto's
Door: BV 31-08-2019

BMW heeft een X6 gehuld in een zwarte lak die slechts één procent van het licht weer reflecteert. Volgens BMW “laat dat de expressieve designtaal en het dominante gespierde uiterlijk van de nieuwe X6 tot in perfectie zien”. Ergh… het is gewoon een zwart gat! Dat was trouwens ook de bedoeling van de uitvinders van de lak.

Voor de ruimtevaart

Het materiaal is voor de ruimtevaart ontwikkeld. Het wordt er gebruikt als coating voor gevoelige instrumenten. Het zit onder meer op de camera’s van ruimtetelescopen. Daar reflecteert het 99,965 procent van al het licht. De variant op deze X6 is wat minder extreem. Die zit rond 99 procent.

Het materiaal bestaat uit koolstof nanobuisjes. Niet meer dan 14 tot 50 micrometer lang, met een diameter van 20 nanometer. 5.000 keer dunner dan een menselijk haar. Rechtopstaand passen er bijna een miljard van op een vierkante centimeter. Het licht wordt in de buisjes gevangen, waar het wordt omgezet naar warmte. Het is dan misschien wel ‘cool’, maar in de zon wordt het wellicht snikheet.

Verlichte grille

Door de X6 in deze nieuwe lak te hullen, valt de verlichte grille nog meer op. Dat is een nieuw stijlelement waar BMW van verwacht dat heel wat klanten ervoor zullen vallen.

Geef commentaar
comments by Disqus