(Te?) discrete facelift voor Audi A5

Bekijk 11 foto's
Door: BV 07-09-2019

Het was ons bijna ontgaan dat Audi de A5 op een opfrisbeurt trakteert. Het ganse A5 gamma, van Coupé, Cabriolet, Sportback, S5 Coupé en S5 Sportback ineens nog wel. Maar je kan gerust stellen dat de esthetische wijzigingen erg subtiel zijn.

Sport Quattro

Audi pimpt de singe-frame-grille van z’n nieuwe modellen sinds de A1 Sportback graag met extra sleuven aan de bovenzijde. Geïnspireerd door de oer-Quattro en daarom Sport Quattro-sleuven gedoopt. Ze worden wel erg snel kleiner. Hier zijn ze al bijna niet meer te zien, hoewel ze de meest opmerkelijke nieuwigheid zijn. Niet dat het er toe doet. Functioneel zijn ze toch niet.

De andere aanpassingen zijn nieuwe lichten en anders gestileerde bumpers. Ook dat gebeurt allemaal op een wijze die de uitstraling van het model niet helemaal op stelten zet. LED-verlichting aan de achterzijde is nu standaard en bijna alle modellen hebben nu nieuwe trapeziumvormige uitlaatelementen. Die staan tussen haakjes helemaal niet in verbinding met de uitlaatlijn. Het is allemaal fake.

Mild hybrid

Binnenin is een opgewaardeerde inferface met een 10,1” aanraakgevoelig scherm het voronaamste wapenfeit. Onder de motorkap wordt dan weer aan een lager verbruik gewerkt. Een 48V-elektrische architectuur die enerzijds de prestaties kan ondersteunen, maar door energierecuperatie ook het verbruik doet dalen, wordt gemeen goed. De opgefriste versies staan in januari bij de dealer.

Geef commentaar
comments by Disqus