Dit is de duurste W126 Mercedes S-Klasse die je vandaag kan kopen

Bekijk 15 foto's
Door: BV 22-09-2019

We hadden het hier bij auto55.be eerder al eens over Bruno Sacco. Dat is de Italiaan die van 1975 tot 1999 verantwoordelijk was voor de vormgeving van Mercedes. Een man die geloofde in een sterke merkidentiteit, maar ook vond dat elk model - weliswaar herkenbaar - apart moest staan. Toen kon je een C-Klasse, E-Klasse en S-Klasse nog uit elkaar houden. De panelen die de deuren van de modellen van toen sierden, werden zelfs naar hem vernoemd. Destijds illustreerden we dat aan de hand van de W124 E-Klasse, maar deze W126 S-Klasse, heeft ze ook.

280 SE

Deze specifieke W126 wordt door Mercedes-Benz Classic te koop aangeboden. Het is een 280 SE, uit de tijd dat die cijfertjes zelfs nog wat voorstelden. Aangedreven door een 2,8l zes-in-lijn. Dik 180pk sterk. Dit specifieke exemplaar verdient een artikeltje omdat het zich nog in een exceptionele originele staat bevindt. Het reed niet meer dan 35.000km op het Portugese Eiland Madeira en verschalkte daar de roestduivels. Op de koop toe gaat het om een zeldzame uitgave. Z’n eigenaar koos immers niet voor een automaat, maar voor een handbak. Vier verzetten. Een combinatie die overigens al respectabel presteert. Naar 100 in 10 tellen en een top van 210km/u. Ook in recente tijden niets om je voor te schamen. Z’n zilvergroene koets en vooral het zeldzame bruine lederen interieur werden ook zelden geleverd.

Beslist géén koopje

Een merk als Mercedes heeft zo’n classic-afdeling natuurlijk niet om altruïstische redenen. En daarom wordt er flink geld gevraagd voor deze vondst. Hoeveel? Wel, zo maar eventjes 47.890 euro. En dat terwijl je een ook al voor minder dan 10.000 euro met een W126 kan rijden en er slechts zelden exemplaren van meer dan 25.000 euro te koop staan. Het merk voerde wel werkjes uit om hem technisch weer helemaal tiptop te krijgen en geeft ook een jaar garantie.

Geef commentaar
comments by Disqus