Honda stopt met diesel

Vergroot foto
Door: BV 24-09-2019

Honda stopt met de verkoop van diesels in Europa. Tegen 2021 verdwijnen ze allemaal uit het aanbod. In de plaats daarvan komen meer hybride en elektrische modellen. Tegen 2025 zal elke nieuwe Honda één of andere vorm van elektrificatie aan boord hebben.

Minder vraag, strengere normen

De beslissing is een gevolg van de afnemende vraag naar dieselmodellen in Europa, terwijl het merk zich ook moet schikken naar almaar strengere uitstootnormen voor z'n producten. De gemiddelde CO2-uitstoot moet dalen naar 95g/km voor 95 procent van de nieuwe auto’s die op het oude continent worden verkocht, en dat al vanaf 2021. De huidige grens ligt op 120,5g/km.

Eerste elektrische auto

Op de CR-V schrapte Honda de dieselmotor eerder al. In plaats daarvan biedt het bedrijf een hybride aan. De volgende generatie Honda Jazz, zal alleen met een hybride aandrijflijn te koop zijn. Het bedrijf toonde ook al z’n eerste elektrische auto - de Honda e. Die zal begin 2020 te koop zijn. Momenteel kan je alleen in de Civic en de HR-V nog een diesel krijgen.

In februari kondigde Honda al de sluiting van zijn Britse fabriek aan. Tegen 2021 gaan daar de deuren dicht. Het gevolg van een wereldwijde herstructurering van het productienetwerk. Honda wil z’n modellen dichter bij grote afzetgebieden produceren. Daar sneuvelen 3.500 banen.

Geef commentaar
comments by Disqus