Porsche Taycan: stof in plaats van leder? Je raadt nooit hoeveel dat kost!

Vergroot foto
Door: BV 14-10-2019

Porsche introduceerde vandaag een ‘meer bereikbare’ versie van de Taycan, z’n elektrische vierdeurs. Die heeft meteen ook een iets betere autonomie dan de eerder voorgestelde Taycan Turbo en Taycan Turbo S, die wel eens stuk sneller zijn.

Porsche Taycan 4S met standaard lederen interieur

Ook deze voorlopige instapper (er volgen nog minder krachtige versies) is nog steeds geen echt koopje: minstens 111.000 euro kost hij. Maar z’n uitrusting is wel meteen degelijk. Een standaard lederen interieur bijvoorbeeld - al verwacht je dat natuurlijk wel in deze prijsklasse. Wie in de kleine lettertjes gaat woelen, komt overigens snel tot de conclusie dat Porsche je een beetje een rad voor de ogen draait. Een heel deel van het standaardleder is immers nep. Niet dat dat nog verrast - dat doen de meeste fabrikanten inmiddels. Of ze daarmee liegen is een open vraag, want niet zelden wordt voor dat namaakleder een naam verzonnen. Maar of de klant daarmee op de hoogte is, is weer wat anders.

Ledervrij

Je geweten sussen is niet goedkoop bij Porsche
Inmiddels zijn er al een aantal klanten die helemaal geen leder meer willen. Dat lijkt vooral bij de kopers van een elektrische auto hip te zijn. Tesla probeerde zo al eens een nep-lederen interieur te verkopen als een ‘upgrade’. Voortaan mag je ook de Porsche Taycan op het lijstje zetten. Wie het standaard lederen interieur (deels nep, deels echt) wil vervangen door stof, kan dat nu. Maar… je moet er wel voor betalen.

Hoe duur

Een symbolisch bedrag? Louter een tussenkomst voor de moeite? Vergeet het maar! De ‘ledervrije’ interieur van de Taycan kost zo maar eventjes 3.920,40 euro extra. Echt, Porsche?!

Wacht even - de Duitsers hebben er misschien iets erg speciaals van gemaakt? Een aankleding met uitzonderlijke stoffen als Cashmier en zijde, bijvoorbeeld? Of tweed van uitzonderlijke kwaliteit. Wel… het gaat om iets wat Porsche een ‘gestructureerde microvezeltextiel’ noemt. En ja, het heeft natuurlijk een naam gekregen: Race-Tex, alsof het dan plots heel wat waard is. De stof is een ordinaire polyestermengeling, gemaakt van gerecycleerde vezels. Dat is goed nieuws voor wie het milieu wil helpen, want de productie ervan stootte 80% minder CO2 uit. Maar het blijft intussen goedkoop materiaal waar het merk uit Stuttgart een exotische prijs voor vraagt. Je geweten sussen is niet goedkoop bij Porsche.

Geef commentaar
comments by Disqus