Accureus LG Chem: 15% EV tegen 2024

Vergroot foto
Door: BV 20-10-2019

LG Chem is één van de grootste fabrikanten van accupakketten ter wereld. Samen met bedrijven als Samsung, Panasonic en Toshiba. Automerken bouwen immers zelden zelf hun accu’s. Het Zuid-Koreaanse LG Chem levert onder meer batterijcellen voor de Volkswagen ID.3 en de Tesla Model 3.

15% EV tegen 2024

Momenteel bedraagt het wereldwijde aandeel geheel elektrische auto’s amper 3 procent. Goed voro 2,4 miljoen EV’s in 2018. Maar dat aandeel zal aangroeien tot minstens 13,2 miljoen voertuigen in 2024. Daar is het bedrijf zeker van, staat in een persmededeling te lezen. In 2024 is 15 procent van de wereldwijde autoverkoop hetzij gedeeltelijk, hetzij geheel elektrisch.

Het zelfvertrouwen van het bedrijf stamt uit een analyse van de toekomstige uitstootnormen. Door de normen die nu reeds vastgelegd zijn, met name in China en Europa, is nu al zeker dat voor die markten het aandeel elektrische auto’s fors de hoogte in gaat. De gemiddelde uitstootwaarden zijn op geen andere manier te realiseren. Het bedrijf investeert dan ook miljarden in een uitbreiding van de productiecapaciteit.

Tegelijk mikt LG Chem op nieuwe technologie die ook in andere markten de elektrische auto populairder moeten maken. Autodeeldiensten, bijvoorbeeld, maar ook rittendiensten als Uber. En tenslotte… ook nog de opgang van de zelfrijdende auto.

Geef commentaar
comments by Disqus