Bowler wordt het AMG van Land Rover

Bekijk 13 foto's
Door: BV 19-12-2019

De Engelse offroad-specialist Bowler wordt overgenomen door Jaguar Land Rover. Het gaat wellicht dezelfde weg op als AMG, dat ooit ook als tuner door Mercedes werd overgenomen. Inmiddels kleeft het label op de snelste en duurste auto’s van het Duitse merk.
Bowler is inmiddels ook al meer dan 30 jaar in bedrijf. Het bedrijf bouwt vooral wedstrijdklare voertuigen, georiënteerd op snelheidsraces op onverbiddelijk terrein. Denk aan rallyraids en de Dakar-rally bijvoorbeeld.

Bowler werkt al 30 jaar samen met Land Rover

De Wildcat is het bekendste product van het bedrijf, gebaseerd op de oude Land Rover Defender. Op basis van de Range Rover heeft het de Nemesis in het gamma en in 2016 stelde Bowler nog de Bulldog voor, eveneens op basis van de vorige Defender-generatie. Bowler hielp Land Rover ook bij de ontwikkeling van een rallyprogramma (voertuig-aanpassingen incluis) voor de Defender.

Nieuw label voor SVO?

Jaguar Land Rover zal Bowler onderbrengen bij Special Vehicle Operations. Die afdeling heeft drie grote activiteiten: klassiekers, personalisatie van nieuwe voertuigen en het ontwikkelen van speciale modellen in kleine reeksen. Denk in dat laatste verband bijvoorbeeld aan de Range Rover SV Coupé, die uit geldnood terug werd geschrapt.

Performance, off-road of beide?

Wat de concrete plannen zijn met Bowler, is niet duidelijk, maar het ligt voor de hand dat de we de naam over afzienbare tijd op selecte modellen van Land Rover en / of Range Rover zien verschijnen. Of dat dan gaat om de snelste versies, de meest ploeterwaardige of beide, is nog een open vraag.

Geef commentaar
comments by Disqus