RinSpeed MetroSnap rijdt zelf, heeft verwisselbare capsules

Bekijk 14 foto's
Door: BV 06-01-2020

RinSpeed was van oorsprong een Zwitserse tuner. Vooral Porsches werden er onder handen genomen. Het jongste decennium profileert het bedrijf zich liever als een consultant voor de auto-industrie. Elk jaar toonde het z’n kunnen op het Autosalon van Genève. Liefst met knotsgekke creaties.

Metrosnap na Microsnap

Tegenwoordig zijn de Zwitsers vooral in de ban van zelfrijdende technologie. Intussen zijn ze met hun concepts, die al lang niet meer zo gek zijn als weleer, ook uitgeweken naar CES in Las Vegas. Daar staat straks ook deze MetroSnap concept te blinken. Dat is een hoekige, compacte elektrische auto met een verwisselbare cabine.

Het chassis is niet bijster snel. Een bij de achteras ingebouwde elektromotor stuwt de hoekige creatie naar niet meer dan 85km/u. Voldoende voor de beoogde biotoop: de stad. De accu van 12,2kWh zal ‘m niet verder brengen dan 130km, maar omdat ze in de verwisselbare cabines is ingewerkt, heeft de MetroSnap elke keer er een andere opbouw wordt ingeschoven ook weer een volle accu. Rijden doet het ding helemaal autonoom.

Over die opbouw gesproken, die kan volgens RinSpeed eender wat zijn. Een gezellige ruimte voor passagiers, een cabine waarin klanten pakjes kunnen afhalen. Zelfs een kleine bloemenwinkel.

Met slimme nummerplaat

Slimme concepten voor zelfrijdende auto’s hebben we inmiddels al wel vaker gezien. Hier valt echter de zin voor detail op. Zo heeft de MetroSnap ook een digitale nummerplaat. Die toont niet alleen het gewenste kenteken aan de omgeving, maar kan ook automatisch doorgegeven worden, bij het binnenrijden van lage-emissiezone of op een tolweg bijvoorbeeld.

Geef commentaar
comments by Disqus