Brekend: Zwitserland annuleert Autosalon van Genève

Vergroot foto
Door: BV 28-02-2020

Volgende week, van 5 tot 15 maart (met een persopening vanaf 3 maart) vind het Autosalon van Genève plaats. Dé jaarlijkse hoogmis van de auto-industrie. Tenminste, wanneer zou blijken dat die effectief kan doorgaan. En het ziet ernaar uit dat de beurs z’n deuren gesloten zal moeten houden. De Zwitserse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Nog geen officiële aankondiging

Op de website van de beurs en Palexpo, de tentoonstellingshallen waar ze gehouden worden, staat bij de publicatie van dit artikel nog te lezen dat bezoekers en exposanten worden verzocht om waakzaam te zijn ten aanzien van met het virus geassocieerde symptomen. Van een annulatie wordt nog nergens gesproken. En toch zal de beurs naar alle waarschijnlijkheid niet doorgaan.

De Zwitserse overheid stuurde immers een statement de wereld in waarin het aankondigt alle private en openbare evenementen te verbieden tot en met 15 maart. Alleen kleine manifestaties, met bezoekersaantallen die 1.000 personen niet overschrijden, mogen nog doorgaan.

Grootste publieke evenement in maart

Het Autosalon van Genève valt geenszins onder die beperking. Het salon heeft tijdens de beurs zelfs meer dan 1.000 mensen in dienst. Standhouders, informaten, kuispersoneel, logistiek personeel, veiligheid, catering etc… Tijdens de topjaren trekt de beurs daarnaast ook nog eens tussen de 500.000 en 700.000 bezoekers. Het Autosalon van Genève is Zwitserslands grootste evenement in de maand maart.

Geef commentaar
comments by Disqus