Zeldzame Corvette gevonden onder berg afval

Vergroot foto
Door: BV 12-03-2020

Wie wel eens vaker naar Amerikaanse reality-reeksen kijkt of streamt, heeft het misschien al opgemerkt: nogal wat mensen hebben er de neiging om zich te omringen met rommel. Het staat er in tuinen en garages. Onder zo’n berg afval is onlangs een zeldzame Chevrolet Corvette Stingray ontdekt. Die staat nu te koop op eBay.

Corvette Stingray

Wie naar het afval in de bewuste garage kijkt, kan zich nauwelijks voorstellen dat er een waardevolle auto onder zat. Maar omdat iemand zich toch scheen te herinneren dat er een atuo onder zat, werden enkele vrienden opgetrommeld en een takelbedrijf ingeschakeld.

Hoezo, onbekend bouwjaar?

Toen de garage in St. Louisville in de centrale Amerikaanse staat Ohio vrijgemaakt was, stond er plots een Corvette Stingray met amper 47.000 mijl of niet eens 76.000km op de teller. Het exacte bouwjaar van de auto zou bij afwezigheid van de originele documenten nog onbekend zijn. Dat wil zeggen dat nog niemand de moeite heeft gedaan om het chassisnummer te googelen. Er zijn immers registers van.

Restauratie is een makkie

Wat ook nog ontbreekt is het originele stoffen klapdak van de auto. Dat werd blijkbaar in het verleden eens verwijderd. De optionele hardtop zit er wel op. Dat de auto een volledige restauratie behoeft, is klaar als pompwater. Maar het presenteert wel als een uitstekende basis. Alle andere cruciale onderdelen zijn present. In de VS is bovendien geen gebrek aan Corvette-specialisten die de klus in recordtijd kunnen klaren. Onderdelen vormen evenmin een probleem. De technische componenten zijn verre van zeldzaam en er zijn zelfs complete reproductie-interieurs te koop.

Op de veilingsite staat het minimumbod ingesteld op 50.000 dollar.

Beeld: Speedy’s Towing & Recovery / eBay

Geef commentaar
comments by Disqus