1077 blokjes maken Dodge Charger uit the Fast and the Furious

Bekijk 11 foto's
Door: BV 06-04-2020

Lego heeft een Dodge Charger uit The Fast and the Furious. Setnummer 42111. Nu bestellen en je hebt hem eind april. Laat ons ervan uitgaan dat je dan nog altijd in uw kot moet blijven. Het heeft er op z’n minst alle schijn van. Dan heb je hier ongetwijfeld wat verstrooiing aan.

Dodge Charger van Lego Technics

Dom’s Dodge Charger is gepimped. En hij, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een recente Aston Martin DB5 (van James Bond) of de Ford Mustang, ondergebracht in de Technics-lijn van het bedrijf. Meestal speelt mechaniek daar de eerste viool, maar ditmaal heeft de producent van blokjesspeelgoed extra z’n best gedaan om er toch wat details aan toe te voegen. De vijf beste Lego-autosets vind je hier.

Wheelie

In de film wordt gezegd dat de achtcilinder met supercharger een vermogen van 900pk heeft. Voor de Technics-creatie is meer van gelang dat het hier gaat om 1077 steentjes. Het lachgas dat de echte nodig heeft om die extra power te ontwikkelen, heeft Lego wel nagemaakt. De flessen liggen in de koffer. En de motor heeft echt werkende zuigers. De ophanging en stuurinrichting werken ook. Een speciale steun zorgt ervoor dat je hem kan etaleren alsof hij een wheelie maakt.

Het model is aardig uit de kluiten gewassen: 11cm hoog, 16cm breed en bijna 40cm lang. Z’n prijs bedraagt 99 euro.

Geef commentaar
comments by Disqus