Mercedes afgeperst - oplichters wilden bestuurders vergiftigen met kwik

Vergroot foto
Door: BV 08-04-2020

Mercedes-Benz-moederhuis Daimler werd het slachtoffer van een poging tot afpersing. Twee mannen uit Berlijn dreigden ermee bestuurders van Mercedes-voertuigen te vergiftigen.

Twee arrestaties verricht

Twee mannen uit Berlijn werden in de zaak opgepakt - een man van 30 en een man van 59. De eerste blijft aangehouden. Bij een huiszoeking werd ‘uitgebreid bewijs’ gevonden.

Kwik-aanval zou Mercedes-rijders vergiftigen

Al sinds december dreigden de mannen met het uitvoeren van kwik-aanvallen op willekeurige Mercedes-voertuigen. Het was de bedoeling kwik aan het voertuig te deponeren. Vermoedelijk in de buurt van het verluchtingssysteem, maar dat wordt door de verslaggeving niet bevestigd. Wanneer de motor vervolgens warm werd, zou het kwik verdampen en de binnenlucht toxisch maken, waarop de bestuurder vergiftigd zou worden.

Volgens de Duitse pers zou in de nacht van 9 maart in Berlijn een Mercedes huurauto met zelfgemaakt vuurwerk beschadigd zijn om de kracht van de dreigingen bij te zetten. De zaak loopt al sinds december.

Miljoenen gevraagd in poging tot afpersing

Daimler AG werd naar verluidt gevraagd om ‘miljoenen’ over te maken om de veiligheid van de bestuurders van z’n auto’s te garanderen. Het is onbekend of er effectief betalingen werden verricht.

Geef commentaar
comments by Disqus