Goodwood Festival of Speed geveld door coronavirus

Vergroot foto
Door: BV 17-06-2020

Door de COVID-19 virusuitbraak zijn al tal van evementen wereldwijd geannuleerd. In de autosector begon het in maart allemaal met de afgelasting van het Autosalon van Genève, nauwelijks enkele dagen voor de geplande opening. De meeste stands waren al helemaal opgebouwd.

Goodwood Festival of Speed gaat niet door

Inmiddels sneuvelden nog meer autosalons. Dat van Detroit en New York bijvoorbeeld. Ook het tweejaarlijkse autosalon van Parijs, dat begin oktober op de planning stond, slaat een editie over. Het jongste slachtoffer is het Goodwood Festival of Speed. De organisatoren zijn van mening dat het evenement niet verzoenbaar is met de nodige social-distancing-maatregelen. Het wordt daarom geannuleerd. En ook de Revival, die zich uitsluitend om oldtimers bekommerd en in september op de planning stond, gaat dit jaar niet door.

Voortbestaan in gevaar

De annulering is vanzelfsprekend een grote opdoffer voor de organisatie. Die zegt dat zelfs het voortbestaan van het ganse landgoed van Lord March in gevaar brengt. Die stelt z’n landgoed immers niet alleen ter beschikking omwille van z’n liefde voor de automobiel. Hij gebruikt de opbrengst ook om het onderhoud van het domein te financieren.

Goodwood Supporters

Wie voor dit jaar een ticket heeft, zowel voor het Festival of Speed als voor de Revival, kan dat omboeken naar volgend jaar of terugbetaling vragen. Tegelijk roept de organisatie op tot schenkingen. Daarvoor is een “Goodwood Supporters” vereniging in het leven geroepen. Er komt onder meer een gedenkplaat langs het circuit voor wie zich van z’n meest genereuze kant toont.

Geef commentaar
comments by Disqus