Weer onderdelen beschikbaar voor 2000GT - de duurste Toyota ooit

Bekijk 13 foto's
Door: BV 08-07-2020

Toyota heeft de jongste tijd weer meer aandacht voor zijn erfgoed. Het bedrijf kondigde al aan dat het aantal onderdelen van de derde en vierde generatie van de Toyota Supra weer in productie nam. En nu komen daar ook enkele vervangdelen voor de Toyota 2000GT bij.

Slechts 337 stuks van Toyota 2000GT

Dat heuglijke nieuws moet Toyota aan niet al te veel oren hangen. Het model werd in 1967 gelanceerd en er werden niet meer dan 337 stuks van gebouwd. 336 gesloten exemplaren en één cabrioversie. Die werd specifiek voor de James Bond-film You Only Live Twice vertimmerd. Aanvankelijk was het de bedoeling om een coupé te gebruiken, maar Sean Connery paste er niet in. De auto bleek makkelijker aan te passen dan de acteur.

Motor in samenwerking met Yamaha

Onder de kap van de 2000GT zat een motor die in samenwerking met Yamaha tot stand kwam. 2 liter groot, met zes netjes achter elkaar geplaatste cilinders. Goed voor 150pk en 175Nm. Hij was niet groot en woog niet veel, dus hij haalde er de destijds exotische topsnelheid van 230km/u mee.

Hoeveel is een Toyota 2000GT waard?

Tegenwoordig is zo’n Toyota 2000GT gauw tussen een half miljoen en een miljoen euro waard. Dat speelde ook mee in de beslissing van Toyota om een aantal onderdelen weer te gaan produceren. Het steekt de klant namelijk op geen euro. De Japanners zeggen er nog bij dat de dealers de onderdelen exclusief zullen uitleveren aan bezitters van de exclusieve auto. Niet aan zomaar eender wie. Wat zou iemand anders daarmee aan moeten vangen?

Geef commentaar
comments by Disqus