Toyota Corolla nu als Cross, want er zijn nooit genoeg SUVs

Vergroot foto
Door: BV 09-07-2020

Slecht nieuws voor wie nu al vindt dat er te veel SUVs en crossovers onze wegen bevolken. Het is er nog lang niet mee gedaan. Tijdens de eerste jaarhelft van 2020 waren 40% van de nieuw ingeschreven wagens op Europese wegen van dit type. België is geen uitzondering. Wildernis hebben we niet, verkeersremmers, beschamend slechte wegen en files (waar je het overzicht in wil behouden) des te meer.

Nog maar eens een SUV van Toyota

Die SUV-populariteit is een wereldwijd fenomeen. Zo zeer dat Toyota bedacht dat het naast een RAV4, de hyperkinetische C-HR en de Yaris Cross ook nog een hoogpotige Corolla nodig had. Die loopt vanaf nu in Thailand van de band en heet Corolla Cross. Hij is gebouwd op hetzelfde globale platform als de eerder al vernoemde Yaris, maar hij heeft een andere maatvoering. Hij is 4,46m lang.

Toyota bouwt het model zowel met een 140pk en 175Nm sterke benzinemotor als met de eeuwige hybride aandrijflijn van hetmerk die een 1,8l benzinemotor combineert met een elektromotor. Voor de transmissie wordt altijd een CVT ingeschakeld.

Het interieur toont sterk verwantschap met dat van de Corolla, maar aan de buitenzijde lijkt hij eigenlijk meer op een RAV4.

Waar komt de Toyota Corolla Cross in de catalogus?

Deze maand start de verkoop al in Thailand. Andere markten staan later op het programma, maar de Japanners specificeren ze niet. Een EU-carrière lijkt evenwel minder voor de hand te liggen.

Geef commentaar
comments by Disqus