Volkswagen ID.Buggy is dood, maar niet helemaal

Vergroot foto
Door: BV 27-08-2020

Op het Autosalon van Genève in 2019 stelde Volkswagen de ID.Buggy voor. Een speelse concept car die meer dan een beetje knipoogde naar de buggy-rage uit de jaren zestig en zeventig, maar tegelijk ook de flexibiliteit van VW’s elektrische MEB-platform moest onderlijnen.

Het studiemodel werd enthousiast onthaald, maar het spreekt voor zich dat VW zich hoofdzakelijk wil bekommeren om de lancering van de volumemodellen met elektrische aandrijving. De VW ID.3 (zie test hier) bijvoorbeeld.

Groot potentieel voor nicheproducten

Even zag het er nochtans goed uit voor de ID.Buggy. Volkswagen kondigde aan dat het elektrische platform van het bedrijf immers ook ter beschikking van andere fabrikanten zou staan. Een kleine Duitse elektro-speler - e.Go mobile had daar wel oren naar. Dat zag zichzelf op kleine schaal productieversies van de ID.Buggy maken. Nieuwbakken VW-topman Herbert Diess vond het zelfs niet erg om daar het ontwerp voor te leveren. Die piste geraakte echter wel in het slop. e.Go mobile ging inmiddels bankroet.

Nu wordt gefluisterd dat het project misschien niet dood is. Car Magazine weet dat een elektrische off-roader, geïnspireerd op de ID.Buggy, bij het concern nog altijd onderzocht wordt. Er liggen naar verluidt een hoop nichemodellen ter tafel. Een flexibel elektrisch platform in combinatie met almaar snellere en goedkopere technieken om ontwerpen om te zetten in seriemodellen, zwengelt er naar verloop de interesse en aparte auto’s aan. Herbert Diess liet zich inmiddels ontvallen dat “nieuwe platformen meer slaagkansen bieden voor nichemodellen”.

Geef commentaar
comments by Disqus