Dacia presenteert nieuwe Sandero, Logan

Vergroot foto
Door: BV 07-09-2020

Dacia vernieuwt straks de populaire Sandero en de Logan. Die laatste is nog steeds de goedkoopste auto op de Belgische markt. Dacia werd pas 15 jaar geleden in onze contreien geïntroduceerd en groeide sindsdien uit tot een heus succesverhaal. Zo is de Sandero sinds 2017 de best verkochte auto onder particulieren in Europa.

Nieuwe generatie Dacia Logan en Sandero

De huidige generatie Logan en Sandero werden al voorgesteld in 2012. Vervanging zat er dus aan te komen. Voorlopig geeft het budgetmerk van Renault nog niet al te veel geheimen prijs. Pas eind deze maand krijgen we de details geserveerd. De Fransen willen nu even de nadruk leggen op het nieuwe uiterlijk van de modellen. Daarbij valt op dat de Stepway - de stoere versie van de Sandero - gelijk wordt voorgesteld. Die variant is momenteel al erg populair, wat de designers ertoe aanzette een extra register open te trekken.

Onderscheidend design voor Dacia Sandero Stepway

Alle nieuwe versies krijgen koplampen met een Y-vormige lichtsignatuur terwijl in de rest van het koetswerk toch weer wat meer dynamisme sluipt. Er ligt een grotere nadruk op de wielkasten. De Stepway heeft voortaan niet alleen recht op aangepaste bumperpartijen en een specifieke interieuraakleding. Ditmaal is zelfs de motorkap specifiek. Die heeft meer uitgesproken plooilijnen.

Nieuwe Dacia Logan niet voor Europa

Op de eerste plaatjes parkeert Dacia de Logan op de achtergrond. Toepasselijk, want die zal straks bij ons van de markt verdwijnen. In West-Europa wordt de nieuwe Logan niet meer gecommercialiseerd. Het lot van de Logan MCV - de break - is nog onbekend.

Geef commentaar
comments by Disqus