Maserati komt met compacte SUV Grecale

Vergroot foto
Door: BV 14-09-2020

FCA knalt de adrenalispuit in het hart van de Maserati. Na (alweer) een decennium dat getypeerd werd door late marktintroducties en een stiefmoederlijke behandeling van het gamma, moet het merk nu écht de wind in de zeilen krijgen. Hoe dan? Wel, met elektrificatie, een supercar en een compacte SUV, natuurlijk.

Eerst een sportwagen, dan een compacte SUV

Geen betere manier om te tonen dat je er als merk voor gaat dan met een nieuwe sportwagen. Als die toch geen geld in het laadje zou brengen, dan is hij op z’n minst goed voor het imago. Die heeft Maserati inmiddels voorgesteld: deze MC20.

Zoals eerder al aangekondigd, zet Maserati vanaf nu in op een grondige elektrificatie van z’n gamma. Echt veel keuze heeft het merk niet, wil het in Europa auto’s blijven verkopen. Die uitstootbeperkde strategie leverde al de mild-hybrid (en misleidend genoemde) Maserati Ghibli Hybrid op. De GranTurismo en GranCabrio zullen wanneer ze vervangen worden, het andere eind van het spectrum bekleden: die worden helemaal elektrisch.

Maserati Grecale wordt de nieuwe verkoopstopper

Als nieuwe melkkoe denkt het merk echter - hoe kan het ook anders? - aan een compacte SUV. Die komt er ook met hybridemechaniek. Een haam en een profiel heeft hij al. Hij heet Grecale. Na onder meer de Ghibli, Bora, Mistral, Merak… kiest het bedrijf weer voor de naam van een wind. De Grecale wordt een maatje kleiner dan de huidige Levante. Maserati hoopt dat meer mensen zich laten verleiden wanneer het prijskaartje straks dichter aanleunt bij dat van een premium Duitser.

Geef commentaar
comments by Disqus