Nieuwe Dacia Duster als pickup

Bekijk 3 foto's
Door: BV 22-10-2020

Twee jaar geleden toonde de Roemeense koetswerkbouwer Romturingia al een prototype van een nieuwe Duster pickup. De betaalbare SUV van Dacia was toen net vernieuwd. Romturingia had van de eerste generatie Duster ook al een pickup geknutseld en was daarmee onverhoopt succesvol.

Wegens succes: tweede generatie Dacia Duster pickup

Nu is de nieuwe generatie klaar. Die is alleen beschikbaar met een enkele cabine om een nuttige laadruimte te biden. Door de ombouw is hij net geen 2cm korter (aanpassingen aan de bumper), hij is een beetje hoger en heeft omwille van de versterkte ophanging in onbeladen toestand ook een dikke centimeter meer bodemvrijheid.

Altijd met vierwielaandrijving, altijd wit

Er wordt slechts één variant aangeboden: dat de 1,5l dieselcentrale met 115pk en 260Nm in combinatie met een handgeschakelde zesbak en vierwielaandrijving. Er is ook maar één koetswerkkleur te krijgen: ze zijn allemaal wit. De 16-duims lichtmetalen velgen zijn ook standaard. De laadbak is 1,65m lang en heeft een inhoud van 1.000 liter. Het laadvermogen bedraagt 500kg.

In Roemenië kost de pickupvariant van de Duster zo’n 4.000 euro meer dan het donormodel. Of hij ook op andere markten beschikbaar wordt, is niet geweten.

Geef commentaar
comments by Disqus