Dacia Duster bestaat als pick-up

Bekijk 3 foto's
Door: BV 22-10-2018

Ooit bood Dacia zelf een pick-up aan. Die viel toen binnen het Logan-gamma. Een opvolger kreeg die echter niet. En toch kwam er van de eerste generatie van de Duster ook een versie met open laadbak. Die werd door een Roemeense koetswerkbouwer, Romturingia, in elkaar gevezen. 500 stuks bestonden er van, en allen werden ze verkocht aan een Roemeens bedrijf. Dat zag er het nut wel van in.

Dacia denkt zelf ook aan pick-up

Dacia zelf kan evenmin nalaten te flirten met de idee van een pick-up. In 2014 stelde het de Oroch voor. Een concept car van een pick-up die ook de achterbank intact liet, terwijl die Romturingia werd geofferd. Maar verder dan dat ene showexemplaar, specifiek uitgerust voor kitesurfing, ging het prijsbewust merk niet.

Met eender welke Dacia Duster-motor

Daarom is het nu andermaal aan de Roemeense onderaannemer om van de jongste generatie van de Duster (test hier) het dak en de laadruimte af te zagen, de achterste portieren dicht te stoppen en en stootvaste plastic in de plaats van de vloer te monteren. De achterbank moet je nog steeds opgeven. De creatie was te zien op het Salon van Hannover, waar die werd aangedreven door een 110pk sterke 1.5l Dci dieselmotor die alle vier de wielen bedient. Maar hij kan natuurlijk ook met de andere aandrijfopties uit het Duster-gamma gebouwd worden. Het laadoppervlak is bijna 1,60m lang. Of de beslissing voor productie al genomen is, is onduidelijk. In elk geval zal het bedrijf elk verzoek overwegen. De prijs is onbekend.

Geef commentaar
comments by Disqus