Nog 2 jaar wachten op baby-Defender

Vergroot foto
Door: BV 05-11-2020

Bij Jaguar Land-Rover wordt vanzelfsprekend gewerkt aan nieuwe modellen. Het bedrijf verkeert in crisis en heeft ook nog de donkere wolken van de Brexit boven zich hangen. Tegelijk is het bedrijf verplicht om zichzelf opnieuw uit te vinden. Zo heeft Land-Rover in Europa erg veel last van de aanscherpende CO2-normen en door overheden opgehitste diesel-aversie. In grote, zware auto’s is de koppelrijke diesel immers een logische keuze.

Nieuwe Jaguar-Land Rover-modelen samen met BMW

In Engeland wordt koortsachtig gewerkt aan nieuwe modellen die de twee merken verder de 21ste eeuw moeten inleiden. Dat daarbij ook een nieuwe, kleine Defender-telg zit, is inmiddels een hardnekkig gerucht. In principe zou die gebruik kunnen maken van een structuur die door BMW is ontwikkeld. Daarover bereikten beide constructeurs in het verleden immers al een akkoord.

Kleine Defender met voorwielaandrijving en driecilinder

Britse media zeggen nu dat die baby-Defender nog hooguit twee jaar op zich zal laten wachten. Volgens WhatCar zou die evenwel niet gebaseerd zijn op de Duitse architectuur, maar een ingekorte versie van het modulaire aluminium platform van het bedrijf gebruiken, samen met een 1,5l driecilindermotor uit de Ingenium-motorenfamilie. Die centrale, eigenlijk de gekende tweeliter vierpitter van het bedrijf waarvan één cilinder werd geamputeerd, werd onlangs al voorgesteld in de Jaguar E-Pace plug-in hybrid

Volgens de Britten wordt ‘Defender 80’ naar voren geschoven als naam van het model. Die zou voor 10.000 euro minder in de catalogus moeten kunnen komen als de in 2019 geïntroduceerd nieuwe Defender (beschikbaar als 90 en 110) en een erg karakteristieke vormgeving krijgen. Anderzijds zegt het magazine ook dat de kleine Defender volgens haar bronnen allen voorwielaandrijving zou krijgen. Hoe Land-Rover dat kan rijmen aan het imago van het model, is minder voor de hand liggend. Komt de nieuwe baby-Defender er effectief, dan ligt voor de hand dat er elders een model verdwijnt. JLR gaf immers eerder al aan dat het eigenlijk teveel modellijnen had.

Geef commentaar
comments by Disqus