Deze kolos is nu ook een Volkswagen

Vergroot foto
Door: BV 11-11-2020

De Volkswagen-Group heeft z’n oog al een tijd laten vallen op Navistar International, een Amerikaanse vrachtwagenfabrikant. De Duitsers hadden al een minderheidsaandeel van 16,7 percent in het bedrijf en koopt nu de overige aandelen voor 3,7 miljard dollar. De aankoop loopt via een andere Amerikaanse VW-dochter Traton. Dat krijgt vanuit Duitsland een lening om de aankoop te financieren.

VW wil ook op de vrachtwagenmarkt een wereldspeler zijn

Met de overname wil de Volkswagen Group in Noord-Amerika z’n marktaandeel op de markt van de bussen en de vrachtwagens cementeren. De Duitsers hebben ook al de merken MAN en Scania in portfolio, maar die zijn in de VS niet zo belangrijk. Navistar zal nu de lijst met truckmerken versterken.

Betaalbare technologie

De overname levert “onmiddellijke en substantiële waarde op voor de aandeelhouders” is wat Navistar erover zegt. Dat wil zoveel zeggen als: “we krijgen er een goede prijs voor”. Volkswagen van haar kant aast niet alleen op meer marktaandeel op de Amerikaanse vrachtwagenmarkt, maar het streeft ook naar grote synergievoordelen. Net als in de autosector wordt technologie er in recordtempo belangrijker.

Geef commentaar
comments by Disqus