Chris Labrooy: de man die de Porsche 911 net iets anders bekijkt

Bekijk 8 foto's
Door: BV 19-12-2020

Een Porsche 911 die eruit ziet als een opblaasbare flamingo. Je moet er maar aan denken. Het is een digitale creatie van de Schotse artiest Chris Labrooy. En de man heeft nog wel meer van dat soort opmerkelijke foto’s.

Unieke fotocreaties met Porsche 911

Een 911 waar de verf van afdruipt, een exemplaar dat in een zetel ligt. In een zwembad. Naast een zwembad. Z’n werk wordt omschreven als een beetje raar, maar esthetisch onmiskenbaar aantrekkelijk. En hijzelf vind de Porsche 911 de ideale auto om mee te werken.

In z’n garage staat echter geen 911. Daar staat een Cayman. Het was eerst een 981, vervolgens een GT4 van dezelfde reeks en inmiddels een GTS 4.0 van de jongste 718-generatie. Toch kiest hij voor z’n composities steevast een Elfer, en dan nog liefst exemplaren die niet al te recent zijn. Hij omschrijft ze als boeiend omdat ze enerzijds een zeer zachte ronde vorm hebben en anderzijds zeer capabale hoogwaardige sportwagens zijn. Hij beschouwt de auto’s in z’n werk als veelzijdige acteurs, die ook wat anders kunnen dan er gewoon maar staan…

Succesvolle stijl

Het werk van Labrooy ging niet ongemerkt voorbij en de man werkt nu ook al voor onder meer Nike, Apple en British Airways. Het zal dus niet al te lang duren eer de man een 911 naast z’n Cayman kan parkeren.

Geef commentaar
comments by Disqus